17 mar 2014

23/03/2014 Torreblanca

Benvolgut soci, 
Ja tenim la açí la pròxima eixida. Serà el pròxim diumenge 23 de Març i en esta ocasió ens dirigirem a la localitat de Torreblanca

L'hora de sortida serà a les 7:00 del matí des de la Plaça de l´Ajuntament de Xert. Farà falta agafar cotxes.

El recorregut, d'aproximadament 15 km i 500 de desnivell positiu, a rebut la qualificació de moderat, sent la seva dificultat mitjana-baixa.  

Recomanem portar esmorzar i dinar.

Vos deixem una detallada descripció que ens han fet arribar els nostres amics de Torreblanca.

Iniciem la ruta sortint des de la població cap a la muntanya. Una vegada fora del nucli urbà, iniciarem l'ascens. Passarem per la plaça de bous i seguirem pujant fins a arribar a “La Lliura”. Des d'allí gaudirem de la primera vista panoràmica de Torreblanca, del seu parc natural “El Prat” i de la costa.

Creuant la carretera de Vilanova, crestejarem fins al més alt d'aquesta ruta. Podrem apreciar les vistes d'algunes poblacions veïnes: Alcalà de Xivert i el seu castell, Alcossebre i l'Ermita de Santa Lucia i Orpesa i el Bartolo. A més, si està aclarit podrem apreciar l'arxipèlag de les Illes Columbretes i el Penyagolosa.

Continuarem la ruta caminant entre els Romanís en flor característics d'aquesta època de l'any i alguna que una altra abella polinitzant les seves flors.

Seguidament, iniciarem un descens entre pins fins a albirar el “Pla dels Masos”. Ho deixarem enrere, prendrem un camí a l'esquerra i ens endinsarem en una pineda. 

Passarem aquí per una senda molt bonica amb ombres entre els pins. Després agafem un camí a la dreta i anirem una bona estona per un terreny pla alternant camí, senda i pineda.

Pujarem una mica i tindrem una vista del Pla dels Masos aconseguint un punt ideal per detenir-nos i reposar energies. En aquest tram del nostre recorregut anem a trobar lleugeres irregularitats.

Seguim la marxa passant una rambleta i un camp de pràctiques de tir on entrena la Policia. Després d'un nou tram de camí passarem per el “Mas de la Encomanda” i després de caminar entre oliveres, ametllers i garrofers arribarem al Mes de Vilallonga on dobleguem a l'esquerra i ens dirigim cap a el “Mortirolo”. 

Ens endinsarem de nou entre pins l'ombra dels quals ens pot refrescar si hem tingut una jornada calorosa. Tornarem a agafar una senda i anirem baixant lentament fins a una rambleta que creuarem. 

Començarem a continuació l'ascensió, el tram de major dificultat del recorregut. Amb tot, no és molt llarga. Pujant, ens trobem unes parets on els afeccionats a l'escalada tenen un rocòdrom en el qual poden practicar. 

Una vegada a dalt, podrem parar en una ombra sota els pins per donar un respir.. Una mica més endavant ens tornem a asomar al mar i ja tan solament ens quedarà baixar fins a la nostra destinació. La baixada la farem per una altra cara diferent.



0 Comentaris: